Кадър бТВПроф. Минчо Христов избяга от БСП и обяви кои са

...
Кадър бТВПроф. Минчо Христов избяга от БСП и обяви кои са
Коментари Харесай

Проф. Минчо Христов: Моята цел в ИБГНИ е аз да бъда мостът, който да бъде хвърлен към БСП и останалите нормални политически сили

Кадър бТВ

Проф. Минчо Христов избяга от Българска социалистическа партия и разгласи кои са целите му в обединението на Мая Манолова.

" Моята цел е в ИБГНИ аз да бъда мостът, който да бъде хвърлен към Българска социалистическа партия и към останалите естествени политически сили в парламента за това в идващия парламент да има държавно управление. Аз смятам, че Българска социалистическа партия е една естествена политическа мощ и би трябвало да бъде разговаряно с нея. “ Това сподели пред БНР Минчо Христов от Движението на непартийните претенденти, което ще бъде част от предизборна коалиция с ИБГНИ.

Христов заявява, че с Българска социалистическа партия имат прелестни връзки и общи позиции.

" Българска социалистическа партия имаше доста почтена позиция в предишния парламент на фона на това, което се разигра. Не влезе в тези грозни кавги сред другите парламентарни групи. “

Минчо Христов смята за " извънредно рисково “ и идващият парламент да не успее да сформира държавно управление.

" Ако продължат тези кавги по този противен метод и това разделяне на опозицията, ГЕРБ ще се върне на власт. “

Сред разликите с Българска социалистическа партия той открои това, че е трябвало да бъде импортирано държавно управление в Народното събрание и Народното събрание да реши, тъй като " депутатите не са олигофрени и не трябва да се преценяват с прищевките на своето партийно управление, в случай че прищевките са неверни “.

" Аз споделих на Корнелия Нинова, че в случай че Българска социалистическа партия върне мандата, това е дезертиране. “

Христов е на мнение, че Българска социалистическа партия е трябвало да предложи състава на служебния кабинет като собствен, тъй като е имало голяма възможност това правителство да бъде гласувано.

Запитан за какво сменя съвсем несъмнено място в идващото Народно заседание в листите на Българска социалистическа партия за България с несигурността ИБГНИ да не прескочи парламентарната преграда, Христов уточни:

" Нашите симпатизанти взеха решение да създадем това. “

" За нас не е толкоз значима формата. За нас е значимо това, което става в Народното събрание, какви закони внасяме “, добави Минчо Христов и посочи, че ще се опитат да бъдат коректив в обединението на Мая Манолова и да поправят някои неточности.

Партиите би трябвало да загърбят партийния си нарцисизъм и персоналните си кавги и да гледат това, което е потребно за хората, означи в умозаключение Христов, написа blagoevgrad24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР